Mindfulness

meld je aan voor de gratis meditatie audio

Wat is mindfulness?

Alles wat jij met aandacht doet is mindfulness: het open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment.

Het eten en echt proeven van een appel, het snijden van een komkommer en het opsnuiven van de frisse geur, het inchecken in de trein. Noem het maar op. Als jij er bewust bij bent op het moment dat je een bepaalde handeling verricht, zonder (voor)oordeel; dan ben je mindful in het hier en nu. 

Hoe vaak heb ik wel niet even stil moeten staan bij het feit of ik mijn fiets wel of niet op slot had gezet, óf wel of niet mijn handschoenen in mijn tas had gegooid. Allemaal handelingen die meestal automatisch gaan. Het mooie is dat je in het hier en nu zijn en ‘de zaken met aandacht doen’ kunt trainen.

Het ontwikkelen van bepaalde ‘habits’ is erg behulpzaam bij mindful in het moment proberen te zijn. Een van de gewoontes die ik mijzelf heb aangeleerd en waar ik erg blij mee ben is mijn ochtendmeditatie. Het brengt mij in een gefocuste, vredige en kalme staat en is voor mij echt een moment om als eerst op de dag even met mezelf in te checken. Erbij stil te staan hoe ik mij lichamelijk en geestelijk voel. Graag deel ik mijn favoriete meditaties met jou. Misschien helpt het jou ook wel om een regelmatig te mediteren en je daardoor lekkerder in je vel te voelen.

mindfullnes en breathwork

Mindfullnes tijdens breathwork ceremonie

Er zijn tegenwoordig online veel mindfulness oefeningen te vinden en zelfs de zorgverzekeraar betaalt nu mindfullness cursussen. Het wordt tegenwoordig toch best belangrijk gevonden ‘aandachttraining”. Mindfulness cursussen profileren zich vaak als nuchter en niet zweverig. Ook breathwork ookwel ademwerk genoemd is niet zweverig. En de voordelen kun je net als meditatie op basis van wetenschappelijk onderzoek uitleggen. In mijn breathworksessies pas ik ook veel mindfulness oefeningen toe. Door bewustmaking van jouw eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten, na of tijdens oefeningen als shaken, pranayama en oogcontact.

Wil je meer weten over mijn breathworksessies in Den Haag of online en de voordelen van ademwerk? Lees hier meer over: wat is breathwork of check het lesrooster.

Als ademcoach begeleid ik je graag door een sessie. Deelnemers verlaten de workshop vaak in diepe verwondering en een gevoel van ‘bliss’.