MORNING ROUTINE

Met deze donkere dagen heb ik moeite om mijn warme nest te verlaten. Als de wekker gaat nestel ik mij liever nog steviger in mijn donzen dekbed die ik nu al uit de kast heb gehaald. Waar ik vroeger stoer riep dat ik gemakkelijk om 6:15 uur opstond, verschuift de wekker langzaamaan naar 7:00 uur!

Djeena Joy - Breathwork & Pranayama coach
morning routine

Gelukkig helpt mijn ‘morning routine’! om mij snel weer energiek en klaar voor de dag te voelen!

Koud afdouchen! Ja, ik probeer het echt elke dag te doen. Maar alleen in de ochtend. Als de koude straal over mijn hoofd stroomt denk ik jaaaaaa IK KAN ALLES AAN EN ALLES WAT IK WIL KAN IK BEREIKEN! Of iets anders positiefs 🙂

Mediteren
: Hierna mag ik weer 30 minuten onder een warm dekentje zitten om mijn favoriete ademhalingsoefeningen (ujaii en bastrika) te beoefenen. Hierdoor verlaagt mijn hartslag en cortisol level én is het veel makkelijker om gefocust te mediteren. De fijnste meditaties zijn de momentjes waarbij ik ook nog kort stil sta waarvoor ik dankbaar ben in het leven.

Koffie en nieuws: Mijn met zorg gemaakte koffie (met havermelk) en het NOS nieuws horen helemaal bij de start van de dag. Soms luister ik niet eens echt, maar het warm naast mijn man (Farid) zitten, voordat ik aan de bak moet, is superfijn.

Heb jij soms ook moeite met op gang komen in de ochtend? Ben benieuwd naar je verhaal, stuur je mij een berichtje?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *