EEN KRACHTIGE ADEMHALINGS-OEFENING

voor als je je onrustig, zenuwachtig of angstig voelt
Djeena Joy - Breathwork & Pranayama coach

Waar zijn mijn gedachten zo vol van?

Met werk, voldoen aan verwachtingen (van mijzelf), goed genoeg zijn en presteren. Een cirkel van gedachten die vaak eindigt met een onbehagelijk gevoel in mijn buik. Een gevoel waarmee ik omga, door te mediteren voor ik slapen ga. Maar regelmatig kom ik dat gevoel de volgende dag gewoon weer tegen.

Kort geleden was ik zo veel met werk bezig dat ik geen ruimte in mijn hoofd had voor andere zaken. En dat terwijl ik, nota bene ik, workshops geef om te ont-stressen, ontladen en gewoon te zijn. Iets wat ik heel goed kan ja, het zijn en ontladen. Maar iets wat ook ik moet blijven beoefenen, om zo mee te gaan met deze razende stroom van het leven. Doordeweeks ben ik volle bak aan het werk en in het weekend moet ik weer opladen. Kan dat anders?

“ADEMSESSIE: WEG MET ONBEHAGEN EN SPANNING “

Ik besloot zelf een keer weer deel te nemen aan een breathworksessie MET een ademcoach erbij. WOW dat was een reminder voor mij hoe krachtig het is om te ademen met een persoon die je liefdevol begeleidt.

De breathwork sessie heeft geholpen. Het gevoel van onbehagen en spanning was uit mijn lichaam en ik ben het sindsdien niet meer tegengekomen. Zo waardevol was de ademsessie bij de ademcoach voor mij. 

Geen tijd voor een ademworkshop? Doe het thuis!

Als je niet in de gelegenheid bent om een groeps breathworksessie of een online ademsessie bij te wonen, probeer dan de onderstaande ademhalingstechniek. Het helpt bij het verlagen van de hartslag en het verlichten van stress.

Ademhalingsoefening voor als je je onrustig, zenuwachtig of angstig voelt

Zoek een plek waar je een paar minuten ongestoord kun zitten. Sluit je ogen of kijk naar één punt.

Herhaal elke set 5 keer:

Set 1:
Adem vier seconden in door je neus,
houd je adem twee seconden vast
adem vier seconden uit door je neus.
houd je adem twee seconden vast

Set 2:
Adem vier seconden in door je neus
houd je adem vier seconden vast
adem zes seconden uit door je neus
houd je adem vier seconden vast

Set 3:
Adem vier seconden in door je neus
houd je adem vier seconden vast
adem acht seconden uit door je neus
houd je adem vier seconden vast

Blijf hierna vijf minuten rustig zitten, adem weer normaal en observeer jouw staat van zijn. Merk op hoe je je voelt, in je lichaam en in je hoofd.

Extra tips:

Ujaii breathing:
Als je bekend bent met de ujaii breathing, pas deze techniek dan toe. De ujaii breathing werkt grondend en kalmerend en zal je nog sneller in een fijne staat van zijn brengen. Als je niet weet wat deze techniek inhoudt, is dat helemaal niet erg. Adem dan gewoon diep in en uit.

Focus punt:
Focus tijdens de oefening op het punt tussen de wenkbrauwen. Misschien voel je een licht tintelende sensatie of kloppend gevoel. Dit punt wordt ook wel je derde oog of Agnya chakra genoemd. Dit help om beter te concentreren.

In het begin zal het misschien niet natuurlijk aanvoelen. Na een paar keer merk je dat je de techniek onder de knie hebt en sneller het gewenste resultaat ervaart. Ik ben benieuwd wat deze oefening met je doet, laat hieronder jouw ervaring achter!

liefs!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *