bali, stress en breathwork

Twee jaar heb ik op het tropische Bali gewoond. Altijd als ik dit zeg, zie ik de glinstering in de ogen van mijn toehoorder. Het klinkt romantisch ja, maar eigenlijk had ik op Bali last van veel spanning en stress.
Djeena Joy - Breathwork & Pranayama coach
bali en breathwork

Ik was bij een start-up in een functie beland die echt uit mijn tenen moest komen. Ook voelde ik mij niet thuis bij mijn collega’s. Ik werd gezien als een van de leidinggevenden, daardoor werd ik met gereserveerdheid benaderd en voelde ik mij buitengesloten.

Mijn partner die de CEO van de start-up was, is zeer gedreven en ambitieus, dit zette druk op mij om ook veel uren te maken in plaats van lekker te gaan genieten van al het moois op Bali.

De eigenaar van de start-up was een genadeloze rijke venture-capitalist. Out of the blue kregen we over de mail te horen dat hij per direct de start-up opdoekte. Meer dan 30 mensen stonden in 1 keer op straat. Wij hadden een paar maanden nodig om bij te komen van deze klap en besloten kort daarop weer terug naar Nederland te gaan.

In Nederland was het voor mij heel moeilijk om weer een baan te vinden. Ik stuurde brief na brief uit maar werd nergens uitgenodigd op gesprek. ‘Ik ben niet goed genoeg, ik krijg nooit meer een baan als jurist, het gaat mij niet meer lukken’, dit soort giftige gedachten schoten de hele dag door mijn hoofd. Ik had kramp en angst in mijn buik en voelde mij heel slecht.

Dat was het moment dat ik begon met mijn dagelijkse meditatie practice en ademhalingsoefeningen. Ik merkte dat ik hierdoor de dag positief met een ‘neutraal niet zwaar’ of soms zelfs ‘licht’ gevoel begon. Ook begon ik ijskoud af te douchen en onder de douche affirmaties te roepen. Ik voelde mij altijd een beetje mal en deed het soms wat lacherig maar het heeft voor mij echt gewerkt. Ik riep dingen als: JAAA Jij kan alles bereiken wat je wil in je leven, je kunt alles aan, alles gaat je lukken!!

Ook de breathwork-sessies hielpen bij mijn herstel in deze periode. Mijn lijf was ontspannen en mijn geest kwam tot rust, meer ruimte voor creatieve en positieve gedachten. Tot op de dag van vandaag mediteer ik nog steeds elke dag. Het geeft focus en brengt mij in de juiste mind-set.

Kort daarop ben ik in Nederland weer begonnen met ademsessies geven. Het besef dat het voor de meeste deelnemers zo een speciale en fijne ervaring was, en ik daadwerkelijk kon bijdragen aan een overvloed van positieve energie gaf mij een kick! Ik voelde mij net als de deelnemers ‘wildy alive’ na een ademsessie en ik kwam ook met een energiek en blij gevoel weer van een breathworksessie vandaan.

Nu drie jaar later, voel ik alleen maar meer yessen!!!Ik ben zo blij dat velen steeds bewuster worden van de tools die we allemaal van nature bezitten om ons goed te voelen. Ik heb het natuurlijk over het bewust ademen, dans/ bewegen en connectie maken met anderen. Hierdoor zijn we in staat om positiviteit en liefde in de wereld te brengen.

Het fysieke contact en knuffelen mis ik nu wel tijdens de online ademsessies, maar hopelijk zie ik jullie snel weer bij een live ademsessie. Vooralsnog nog even alleen online.

xxx Djeena

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *