ACROYOGA QUEEN EN MODE-ONTWERPSTER AHNI RADVANYI EN HAAR VISIE OP DE YOGA BROEK

O nee, mijn broekje glijdt lager en lager. Ik wil hem omhoog hijsen maar ik hang op mijn kop aan de voeten van mijn base. Acroyoga! Een combinatie van yoga en acrobatiek. Een nieuwe vorm van yoga waarbij je samen met iemand anders allemaal fantastische trucjes doet. Ook ik ben er verzot op. Het voelt zo zalig om op je kop aan de voeten van je base (= de persoon op wie jij vliegt) te bungelen. Het enige waar ik niet zo blij van word, is mijn yoga broek die dus van mijn billen glijdt.
Djeena Joy - Breathwork & Pranayama coach

‘Uitgescheurd uit mijn yoga broek’

Sinds ik aan acroyoga doe, ben ik geobsedeerd geraakt door yoga broeken. Waarom? Omdat ik een keer uit mijn ‘gewone’ broek waar ik even een trucje in dacht te doen, ben gescheurd. En omdat ik vaak in een straddle pose (= ondersteboven met mijn benen wijd) hang en iedereen dan in mijn kruis kan kijken. Geloof me, dan wil je niet dat je broek doorschijnt of dat de naden van je broek langzaam uitscheuren. Om al dit soort taferelen te vermijden speel ik altijd met de vraag: ‘Wat voor yoga broek moet ik aantrekken tijdens acroyoga? Aan wie kan ik die vraag beter stellen dan Ahni Radvanyi. Ahni is één van de acroyogi’s die al sinds het begin meedraait. Ze heeft oner meer met de beroemde Lux van seattleacro.com getraind. Als je haar ziet bewegen kan je niet stoppen met naar haar te kijken. Ze is zo goed, sterk, beheerst en gracieus. Misschien ook wel door haar jarenlange ervaring als hoelahoep artiest. Daarnaast is ze een talentvolle designer van leren accessoires. Ze maakt geen yoga kleding maar verkoopt haar custom made producten via de site Etsy onder het merk Resonating Threads. Ik ben superblij en trots dat ik haar heb mogen interviewen. Lees hieronder het interview met Ahni.

‘Burning man veranderde mijn leven’

Hoe lang ben je al met yoga bezig?

Het begon allemaal toen ik 13 was. Ik deed aan acrobatiek waar ik toen veel voor trainde. Eigenlijk vond ik het stretch gedeelte het allerfijnste aan die trainingen. In feite waren de oefeningen waar ik zo van hield gewoon yoga poses. Hierna begon ik met yoga: kundalini Yoga. Ik vond dat veel leuker omdat yoga in tegenstelling tot de acrobatiek helemaal niet competitief is.

Vijf jaar geleden ging ik naar het evenement Burning Man in de Black Rock Desert in Nevada. Dat veranderde mijn leven. Daar kwam ik voor het eerst in contact met acro yoga. Ik heb eigenlijk mijn hele Burning Man week met deze acro yogi’s gespeeld. Deze vorm van yoga had zo een indruk op mij gemaakt dat ik besloot om naar Seattle te verhuizen om daar twee maanden aan acro yoga te wijden. Nu organiseer ik naast mijn werk als modedesigner, acro yoga jams. Dit zijn sessies waar acro yogi’s bij elkaar komen om met elkaar te ‘spelen’. Hier in Bali is dat heel speciaal want er komen mensen van over de hele wereld. Het is altijd weer een verassing op de voeten van wie ik deze week weer lig.

Wat zijn de belangrijkste vereisten aan een acro yoga broek voor jou?

Het liefst draag ik geen onderbroek onder mijn yoga broek. Tijdens acro yoga wil ik het liefst zo min mogelijk lagen yoga kleding over elkaar aan hebben. Het zorgt voor wrijving en daardoor kun je tijdens de acro yoga practice minder makkelijk van pose veranderen.

Mijn korte Lululemon yogabroek ligt nog altijd in de kast. Ik heb te vaak mijn benen gespreid tijdens acro yoga en dan wil ik geen korte broek aanhebben. Het is juist handiger om een lange broek tot de enkels aan te hebben want dan ‘flowen’ de poses nog makkelijker.

Het liefst draag ik geen onderbroek onder mijn yoga broek

Acro yoga kan heel zwaar en intensief zijn, daarom let ik erop dat de stof van mijn yoga kleding zweetvlek bestendig is. Daarnaast moet een yogabroek je er net iets aantrekkelijker uit laten zien (Anhi lacht). Mijn favoriete yogabroek is dan ook de yoga legging van het merk Lululemon. Lululemon gebruikt vaak net iets andere materialen en die zitten goed. In mijn favoriete broek van Lululemon voel ik mij ook supervrouwelijk omdat het merk bepaalde lijnen gebruikt die je lichaam in een mooie vorm shaped. Ahni noemt het een ‘really nice sculped body look’. De yoga kleding van Lululemon is wel prijzig dat is het nadeel aan dit merk. Misschien is het goedkoper als je de yoga kleding online koopt, tipt Ahni.

AHNI’S PERFECTE ACRO YOGA BROEK:

  • draag je zonder onderbroek
  • is zweetvlekken proof
  • maakt je mooier
  • Lange broek
  • Sterk materiaal
  •  Favoriete merk: Lululemon, nadeel prijzig

Prachtige Custom made leren producten

Ahni maakt handgemaakte accessoires die ‘burning man inspired zijn’, het idee is dat je je tent kunt verlaten en de hele dag kunt feesten! Als je naar de foto’s op Etsy van de Shoulder Holster en de Adjustable Thigh Pouch kijkt weet je wat ze bedoelt. Het leer is superzacht, met uiterste precisie bewerkt en het resultaat is uniek.

Ahni laat het maken van yoga broeken aan haar vriendin Sierra over die bamboe yoga broeken voor dames en heren maakt. Zij wil in de toekomst stoere leren motor broeken  maken met een supervrouwelijk pasvorm. Houd haar in de gaten.

Last but not least: Ahni’s tip voor de yoga industrie: “maak yogabroeken betaalbaarder!”