ACROYOGA IN KOPENHAGEN

Afgelopen weekend vertoefde ik in Kopenhagen voor een Acro Yoga Masterclass!
Djeena Joy - Breathwork & Pranayama coach
acroyoga

Vorig jaar heb ik op deze retraite een breathwork sessie mogen geven. Dat was een waanzinnige ervaring. Midden in de natuur, zonder elektriciteit. De breathwork-sessie vond plaats in een verlaten molen bij kaarslicht. Het was heel intiem want iedereen kende elkaar al best goed na een paar dagen.

Dit jaar vroegen zij mij weer. Een van de deelnemers van vorig jaar was er ook en zij vertelde mij dat het ademwerk zo een indruk op haar had gemaakt dat ze zelf ook een opleiding is gaan doen. Dat inspireert mij enorm. Ja! denk ik dan, daarom doe ik dit!

Acroyoga Kopenhagen is een van de meest actieve acro yoga communities in Europa. Mannen en vrouwen basen en vliegen. Daar zijn de flyers en bases ‘hybride’ zoals dat tegenwoordig heet. Er zijn geen traditionele rolpatronen. De vrouwen zijn supersterk en de mannen vliegen als elegante ballerina’s op elkaars voeten. De community is creatief en creëert eigen flows. Maar het allermooiste is dat je altijd wordt verwelkomd alsof je familie bent en steevast een warme knuffel krijgt.

Nicolas Sibani, een van de actieve leden, hostte ons deze keer. Hij organiseert regelmatig retraites, workshops en geeft acroyoga les over de hele wereld. Nicolas, de vriendelijke Viking, staat bekend als ‘the man with golden-feet’. Zelf kies ik voor ‘golden-hand’, want hij geeft ook thai massages en wat voor een! Wij mochten bij hem logeren en wanneer mogelijk, op zijn voeten klimmen.

Acroyoga Kopenhagen bedankt! Ik ga jullie missen.